لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..ppt) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 18 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..ppt) :
بنام خدا
دی اکسید کربن
تأثیر عوامل محیطی بر رشد و نمو سبزیها:
فتوسنتز و رشد و نمو گیاهان تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی است. هر گیاهی خصوصیات ژنتیکی خود را از والدین خود به ارث میبرد.
اما عوامل محیطی نیز با توجه به نوع آب و هوای منطقه، زمان کشت و نحوه انجام عملیات زراعی بر رشد و نمو سبزیها تأثیر میگذارند. این عوامل محیطی شامل: نور، دما، دیاکسیدکربن، خاک، تغذیه و کوددهی ، کنترل علفهای هرز، کنترل آفات و بیماریها، آبیاری، رطوبت نسبی است.
دی اکسید کربن
دیاکسیدکربن هوا طی عمل فتوسنتز با آب ترکیب و مواد لازم برای رشد گیاه را فراهم میسازد. کربن نقش مهمی در فتوسنتز و تولید ماده خشک در گیاهان دارد.
کربن به صورت دیاکسید کربن ( CO 2 ) از آتمسفر جذب شده و در فرآیند فتوسنتز به کار میرود. تنها قسمت ناچیزی از آن از طریق محلول خاک جذب میشود.
غلظت گازکربنیک با صنعتی شدن شهرها و سوخت فسیلی از میزان 285 قسمت در میلیون در قرن 19 به میزان 320 قسمت در میلیون در اواسط قرن 20 افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر این مقدار در بعضی از نقاط دنیا به طرز سرسام آوری از حد مجاز نیز بیشتر است.
6Co 2 +6H 2 O C 6 H 12 O 6 + 6O 2
نور
غلظت گازکربنیک در شرایط تابش نور شدید در مناطق سبزیکاری که دارای تراکم بوته متعادلی در واحد سطح هستند، پایین تر از 250 قسمت در میلیون است، در صورتی که این مقدار در مزارع سبزیکاری با تراکم زیاد در واحد سطح، حدود 150 قسمت در میلیون میباشد.
غلظت زیاد گازکربنیک در پرورش سبزیهای گلخانهای حائز اهمیت است. فتوسنتز در گیاهان در شرایط مناسب نور، دما و جریان آب و هوا به موازات افزایش غلظت گازکربنیک تا حدود 300 قسمت در میلیون افزایش مییابد.
غلظت کم آن در محیط گلخانه میتواند یکی از عوامل عمده محدودکننده فتوسنتز در گیاهان گلخانهای باشد؛ زیرا محیط گلخانه بسته است و Co 2 موجود در آن توسط گیاهان برای عمل فتوسنتز مصرف میشود و غلظت آن کاهش مییابد.